Maroon 5 – DAYLIGHT (Playing for Change) | love the cause, love the song, love the music!

Posted: February 8, 2013 in entertainment, song, the cause
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

SUKA BANGET DEH – Yang membuat saya terkesan dengan lagu ini, mungkin karena kebersamaan yang dipromosikan oleh videonya yak. Plus, saya emang suka Maroon 5 sih eheh.

music is indeed cross boundaries. love it.

LYRIC – Lagunya bercerita tentang saat di mana kita tahu kalo bentar lagi kita harus pergi meninggalkan ‘that someone’, walau sebenarnya kita berat banget. Tapi sebenarnya kedua pihak juga uda tahu kalo someday the relationship have to end. Gitu deh kira-kira rangkuman liriknya yang saya tahu.

Here I am staring at your perfection
In my arms, so beautiful
The sky is getting bright, the stars are burning out
Somebody slow it down

This is way too hard, cause I know
When the sun comes up, I will leave
This is my last glance that will soon be memory

And when the daylight comes I’ll have to go
But tonight I’m gonna hold you so close
Cause in the daylight we’ll be on our own
But tonight I need to hold you so close

I never wanted to stop because I don’t wanna start all over, start all over,
I was afraid of the dark but now it’s all that I want, all that I want, all that I want

And when the daylight comes I’ll have to go
But tonight I’m gonna hold you so close
Cause in the daylight we’ll be on our own
But tonight I need to hold you so close

– Maroon 5, “Daylight” –

Itu cuplikan liriknya. Dapet dari azlyrics.com.

THE MUSIC VIDEO – Aduuh, suka banget deh ma ekspresi mas-mas India yang di awal pidionya itu, yang sebelah kiri. Nyehehe. He looks like a kid who’s embarrassed.

Anyways. Ceritanya video ini diikutkan dalam sebuah proyek kemanusiaan lintas batas yang namanya Playing for Change. Tujuannya sih pengen connect the world through music. Jadi promoting peace through music gitu. They have various musicians from various countries to cover a song. Bisa musisi mapan, bisa juga street musicians, or traditional music musicians. Bisa cover musiknya doang, bisa cover vokal, dll. Profits goes to building music school on poor countries. Keren banget dah, pokoknyah. Here are some of their songs. Hey, if you want to donate to the cause you can buy the album on their online store!😀

Kalo pesan yang saya tangkap sih, music can unite people, no matter where they’re from. Mau orang Amerika, India, Afrika, Asia, Amerika Latin, Timur Tengah, item, kuning, putih, merah, or apapun itu; nyatanya mereka bisa bekerja sama menghasilkan satu hasil karya yang indah.

Jadi, perbedaan kita itu merupakan sesuatu yang keren. Ga asik ah, kalo semua orang sama. Dunia ini indah karena banyak warna di dalamnya. Kalo yang ada cuman warna item ma putih mulu, kayak jaman tipi item putih dong. Ya kaan?? [maksa]

Yay.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s